Päivähoitoklinikalta eväitä hoitojärjestelyiden pohdintaan

hoivanet päivähoitoklinikka äidit kuuntelevat ikkunan edessä

Päivähoidon aloitus on yksi vanhemmuuden virstanpylväistä – samoin omalle lapselle ja perheelle sopivan päivähoitojärjestelyn valinta. Varsinkin esikoisen vanhempien päässä pyörii paljon kysymyksiä. Monelle tulee yllätyksenä, ettei koottua tietoa päivähoitoon liittyvistä asioista olekaan niin helposti saatavilla.

Toukokuun 17. päivänä näitä kysymyksiä pääsi esittämään Hoivanetin asiantuntijoille Päivähoitoklinikalla, jonka Hoivanet järjesti yhteistyössä Mothers in Business MiB ry järjestön kanssa.

Klinikka alkoi alustuksella, jonka jälkeen osallistujat pääsivät osallistumaan neljään interaktiiviseen pisteeseen. Pisteissä sai tietoa sekä mahdollisuuden kysyä ja keskustella päivähoidon eri muodoista, päivähoitoon saatavista tuista, päivähoitopaikan hausta sekä varhaiskasvatuksesta päivähoidossa.

"Tapahtuma antoi hyviä eväitä hoitojärjestelyjen jatkopohdintoihin, sillä siellä käytiin kattavasti läpi eri hoitomuodot niin kunnallisella kuin yksityiselläkin puolella, keskusteltiin hoitomuotojen sopivuudesta eri ikäisille lapsille sekä lastenhoidon tuista. Se ei siis ollut vain Hoivanetin omien palveluiden promoamista vaan kattava paketti kaikkeen lapsen päivähoitojärjestelyihin liittyvästä.” kommentoi Outi Hytönen, joka oli mukana järjestämässä tapahtumaa MiBin puolelta.

 

”Itse koin tapahtuman hyödylliseksi, varsinkin kun Hoivanetiltä oli asiantunteva ihminen puhumassa Kelan tuista eri päivähoitomuodoissa. Sain myös selvennystä selvemmäksi päivähoitomuotojen sanastoviidakkoon”, kehuu osallistuja Marika Kährä.

 

Hoivanet Päivähoitoklinikka

Hoivanet päivähoitoklinikka – uusia tapahtumia tulossa

Tapahtuman suosiosta johtuen päivähoitoklinikka tullaan toistamaan 2–4 kertaa/vuodessa Hoivanetin ja MiBin yhteistyönä Helsingissä. Seuraava klinikka on suunnitteilla syyskuulle 2018.

MiB tukee urasuuntautuneita ja korkeasti koulutettuja äitejä työn ja perheen yhteensovittamisessa. MiB järjestää jäsenilleen yritysvierailuja, koulutuksia, työpajoja, vertaistapaamisia ja muita tilaisuuksia. Lähtökohtana on, että tilaisuuksiin voi osallistua lapsen kanssa.

Kiinnostuitko? Liity mukaan Suomen nopeiten kasvavaan järjestöön ja vahvaan naisverkostoon! Jäsenenä saat tiedon tulevista Hoivanet päivähoitoklinikoista ja muista tapahtumista kuukausittain sähköpostiisi.

Haluatko jutella Hoivanetin asiantuntijoiden kanssa perhepäivähoidosta?

Ota meihin yhteyttä tai jätä yhteystietosi, niin kerromme lisää perhepäivähoidosta ja asuinalueesi vapaista hoitopaikoista.

Minna Isotalus | pph@hoivanet.fi | p. 050 527 6792

Jaa jos tykkäsit