Päivähoitoklinikalta eväitä hoitojärjestelyiden pohdintaan

hoivanet päivähoitoklinikka äidit kuuntelevat ikkunan edessä

Päivähoidon aloitus on yksi vanhemmuuden virstanpylväistä – samoin omalle lapselle ja perheelle sopivan päivähoitojärjestelyn valinta. Varsinkin esikoisen vanhempien päässä pyörii paljon kysymyksiä. Monelle tulee yllätyksenä, ettei koottua tietoa päivähoitoon liittyvistä asioista olekaan niin helposti saatavilla.

Toukokuun 17. päivänä näitä kysymyksiä pääsi esittämään Hoivanetin asiantuntijoille Päivähoitoklinikalla, jonka Hoivanet järjesti yhteistyössä Mothers in Business MiB ry järjestön kanssa.

Klinikka alkoi alustuksella, jonka jälkeen osallistujat pääsivät osallistumaan neljään interaktiiviseen pisteeseen. Pisteissä sai tietoa sekä mahdollisuuden kysyä ja keskustella päivähoidon eri muodoista, päivähoitoon saatavista tuista, päivähoitopaikan hausta sekä varhaiskasvatuksesta päivähoidossa.

"Tapahtuma antoi hyviä eväitä hoitojärjestelyjen jatkopohdintoihin, sillä siellä käytiin kattavasti läpi eri hoitomuodot niin kunnallisella kuin yksityiselläkin puolella, keskusteltiin hoitomuotojen sopivuudesta eri ikäisille lapsille sekä lastenhoidon tuista. Se ei siis ollut vain Hoivanetin omien palveluiden promoamista vaan kattava paketti kaikkeen lapsen päivähoitojärjestelyihin liittyvästä.” kommentoi Outi Hytönen, joka oli mukana järjestämässä tapahtumaa MiBin puolelta.

 

”Itse koin tapahtuman hyödylliseksi, varsinkin kun Hoivanetiltä oli asiantunteva ihminen puhumassa Kelan tuista eri päivähoitomuodoissa. Sain myös selvennystä selvemmäksi päivähoitomuotojen sanastoviidakkoon”, kehuu osallistuja Marika Kährä.

 

Hoivanet Päivähoitoklinikka

Hoivanet päivähoitoklinikka – yhteistyössä Mothers in Business MiBin kanssa

MiB tukee urasuuntautuneita ja korkeasti koulutettuja äitejä työn ja perheen yhteensovittamisessa. MiB järjestää jäsenilleen yritysvierailuja, koulutuksia, työpajoja, vertaistapaamisia ja muita tilaisuuksia. Lähtökohtana on, että tilaisuuksiin voi osallistua lapsen kanssa.

Kiinnostuitko? Liity mukaan Suomen nopeiten kasvavaan järjestöön ja vahvaan naisverkostoon! Jäsenenä saat tiedon tulevista tapahtumista kuukausittain sähköpostiisi.

Vakituinen lastenhoitaja vaihtoehtona päiväkodille?

Kun työelämän aikataulut, perheen tarpeet ja tyypillisimmät hoitomuodot eivät kohtaa, kysy meiltä vakituisesta lastenhoitajasta vaihtoehtona päivähoidolle. Se voi olla sopiva ratkaisu myös silloin jos lapsellasi ei ole tarvetta kokopäiväiseen hoitoon.

Vakituinen lastenhoitaja

  • Joustava, omassa kodissa tapahtuva osa- tai kokopäiväinen lastenhoito 1-5 päivänä viikossa.
  • Minimi hoitoaika 3 tuntia/kerta.
  • Lastenhoitajan voi tilata myös yhdessä tuttavaperheen kanssa.
  • Palvelualueet: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kirkkonummi, Kauniainen, Tampere, Turku ja lähikunnat

Sopisiko vakituinen lastenhoitaja sinun tilanteeseesi?

Lähetä yhteydenottopyyntö tai ota yhteyttä niin kerromme lisää!

Minna Isotalus | hoivanet@hoivanet.fi | p. 050 527 6792

Jaa jos tykkäsit