Omaishoitajan vapaa

Omaishoitajan vapaa

Omaishoitajan lakisääteinen vapaa

Tarvitsetko omaishoitajana hengähdystauon?

Lapsen omaishoitoa tehdään useimmiten sydämellä, mutta se ei tee työstä kevyttä. On tärkeää, että pidät omaishoitajana silloin tällöin pienen hengähdystauon. Ammattitaitoinen hoitajamme tulee hoitamaan lastasi, jotta sinä saat aikaa palautua ja kerätä voimia.

Omaishoitajan sijaisemme ovat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. He voivat toimia sijaisena kertaluonteisesti tai säännöllisesti.

Omaishoidon palvelualueet

Kunta arvioi tarpeen ja myöntää omaishoitajan palvelusetelin. Palvelusetelin arvo, tuntimäärä ja käytettävyys vaihtelee kunnittain.

Hoivanet toimii palveluntarjoajana kunnissa:

Espoo
Tuen määrä on 100-300 €/kk riippuen hoitoisuusluokasta. Palvelua voi tilata 24/7 ja sitä voi ostaa niin moneksi tunniksi kuin mihin se riittää. Palveluseteliä veloitetaan alla olevan hinnaston mukaisesti.
Hinnasto Omaishoitajan lakisääteinen vapaa Espoo (sama hinnasto kuin lapsiperheiden kotipalvelulla)
Lisätietoja Espoon sivuilta

Helsinki
Perheet voivat saada 1-3 kertaa 12 h/kk, joka on käytettävä saman päivän aikana. 12h ei siis pysty jakamaan useammalle päivälle. Hoivanet tuottaa omaishoidon palvelua ma-pe klo 6-21 ja la klo 6-20. Omaishoidon palvelusetelin arvo on 34 €/h.
Lisätietoja Helsingin sivuilta

Tampere
Tukea saa 3 päiväksi / kk. Palvelusetelin arvo on 100€/vrk. Palvelua voi tilata 24/7 ja sitä voi ostaa niin moneksi tunniksi kuin mihin se riittää. Palveluseteliä veloitetaan alla olevan hinnaston mukaisesti.
Hinnasto Omaishoitajan lakisääteinen vapaa Tampere
Lisätietoja Tampereen sivuilta

Lisätietoja ja palvelun tilaus

Kysy lisää palvelusta tai varaa hoitaja asiakaspalvelustamme hoivanet@hoivanet.fi tai 010 274 4500 (arkisin klo 8–16).