Perhepäivähoito

Perhepäivähoito

Perhepäivähoito -palvelu päättyi kesäkuussa 2019. Tilalle tuli Vakituinen lastenhoitaja -palvelu. Lue lisää palvelusta.

Perhepäivähoidossa pieni ryhmä ja yksilöllistä hoivaa

Hoivanet perhepäivähoito on 3-4 lapsen ryhmässä lasten kodeissa toteutettavaa varhaiskasvatusta. Sydämellinen ja ammattitaitoinen hoitaja, pieni ryhmäkoko ja kotiympäristö mahdollistavat yksilöllisen hoivan ja tuovat lapselle turvaa. Tässä on hyvä pienen lapsen olla, kasvaa ja kehittyä.

"Saan hoitajalta päivän aikana kuvia ja videoita, joissa lapseni hymyilee, tanssii ja on oma itsensä. Nämä viestit tekevät minulle levollisen mielen, sillä näen, että lapseni nauttii hoidossa olosta, ja hänen on hyvä ja turvallinen olla. Tämä oli erityisen tärkeää hoidon alkuaikoina."

MAIJA, 1,5v POJAN ÄITI

"Meillä on lapsen hoito järjestetty hoitoringillä Hoivanetin kautta. Se on toiminut erittäin hyvin. Suosittelen varauksetta muillekin pienten lasten vanhemmille!”

TERO, 2V JOELIN ISÄ

"Parasta tässä hoitoratkaisussa on se, että Amoksella on tuttu hoitoympäristö, pieni ryhmä ja oma rakas hoitaja."
"Etukäteen pelkäsin, että tämä olisi työlästä. Onneksi olin väärässä."

PAULA, 1v AMOKSEN ÄITI

Katso asiakastarina (video)
Lue Vauva.fi:n artikkeli Kerhoon, päiväkotiin vai hoitorinkiin?

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kysy vapaista paikoista.

Minna Isotalus | pph@hoivanet.fi | p. 050 527 6792

Pieni ryhmä 3-4 lasta

Hoitoryhmässä on enintään kolme alle 3-vuotiasta tai neljä alle kouluikäistä lasta 2-4 perheestä. Pieni ryhmäkoko mahdollistaa henkilökohtaisen hoidon ja jokaisen lapsen huomioimisen. Pysyvä hoitosuhde tuo lapselle turvaa.

395-595 €/kk

Perhepäivähoitoon voi saada yksityisen hoidon tukea KelastaKuukausittainen hoitomaksu vaihtelee kaupunkikohtaisesti riippuen yksityisen hoidon tuen suuruudesta, lapsen iästä ja hoitoryhmän kokoonpanosta. Lue lisää tuista ja hinnoista.

Tuttu ja turvallinen hoitaja

Perhepäivähoitajamme edustavat uuden sukupolven hoitajia, joille tärkeää on hellän ja lapsilähtöisen perushoidon lisäksi pedagogiikka. Kaikki tekeminen on suunnitelmallista ja tavoitteellista, lapsen hyvinvointia ja oppimista tukevaa. Hoitajilla on pääsääntöisesti sosiaali- tai kasvatusalan koulutus tai perhepäivähoitajan ammattitutkinto.

Hoito perheiden kodeissa

Hoito tapahtuu sovitusti hoitoryhmän perheiden kodeissa. Lapsi voi osallistua hoitorinkiin, vaikkei oma koti olisikaan käytössä. Tällöin hoito tapahtuu ryhmän muiden lapsien kodeissa. Koti on ympäristönä turvallinen ja tarjoaa luontevalla tavalla kokemuksia arjen askareista ja yhdessäolosta. Lisäksi lapset ulkoilevat päivittäin 1-2 kertaa lähiympäristön puistoissa ja käyvät retkillä.

”Avaimet käteen”

Palvelu toimii ”avaimet käteen” -periaatteella. Me huolehdimme kaikista käytännön järjestelyistä - hoitajan rekrytoinnista, varahoitajajärjestelyistä, työnantajanvelvotteista, ryhmän tarvikkeista ja perheiden välisen yhteistyön pelisäännöistä. Te perheenä hyväksytte hoitajan, ja kerrotte toiveenne lapsenne yksilöllisistä tarpeista ja päivärytmistä. Ruuat on mahdollista valmistaa itse tai tilata yhteistyökumppanimme kautta.

Varhaiskasvatus

Ryhmien toimintaa ohjaa varhaiskasvatussuunnitelma, jonka olemme rakentaneet alle 4-vuotiaiden lasten tarpeet ja kehitystehtävät huomioiden. Suunnitelman kulmakiviä ovat kiireetön arki, lapsen yksilöllinen kohtaaminen ja lasten osallistaminen. Osana monipuolista oppimisympäristöä, tehdään perhepäivähoidossa viikoittain retkiä lähiympäristössä ja -kohteissa.

Hoivanet perhepäivähoito lapset katsovat kohti ikkunaa

7 turhaa huolta rinkimuotoisesta perhepäivähoidosta

1. Kotimme ei sovellu hoitokäyttöön.
2. Entä jos kotimme sotkeentuu tai jotain menee rikki hoitopäivän aikana?
3. Hoitaja on päivisin yksin lasten kanssa - miten voin luottaa hoitajaan?
4. Mistä tiedän, mitä lapseni hoitopäivän aikana tapahtuu?
5. Jos hoitaja sairastuu, emme pysty jäämään kotiin.
6. En halua lisävaivaa lasten lounaiden ja välipalojen valmistamisesta.
7. Tarjoaako pienryhmä tarpeeksi virikkeitä lapselleni?

Askarruttaako joku näistä asioista sinua? Lue ratkaisut näihin yleisimpiin huolenaiheisiin blogistamme.

Ryhmien muodostus ja aloitus

1. Ota yhteyttä kun päivähoitopaikan tarve ilmenee.
2. Perhepäivähoidon palvelupäällikkö kokoaa hoitoryhmät perheiden tarpeiden mukaisesti lasten iät huomioiden.
3. Perheet tapaavat, tutustuvat toisiinsa ja keskustelevat hoidon sisällön yksityiskohdista.
4. Perheet tapaavat ja hyväksyvät hoitajan, jonka me Hoivanetissa rekrytoimme. Tämän jälkeen päätetään perhepäivähoidon aloituspäivä ja sitoudutaan sovittuun hoitojaksoon.
5. Hoitosuhteen aloitus toteutetaan vaiheittain lapsen tarpeet ja perheen toiveet huomioiden: aloituskeskustelu, tutustumiskäynnit päivähoitopaikkaan, päivähoitoon totuttelu eli ”pehmeä lasku”, varhaiskasvatussuunnitelman tekeminen yhdessä hoitajan ja Hoivanetin varhaiskasvatusasiantuntijan kanssa.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.
Minna Isotalus | pph@hoivanet.fi