Vakituinen lastehoitaja

Vakituinen lastehoitaja

Vakituinen lastenhoitaja vaihtoehtona päivähoidolle tai etätyö- ja perhearkea helpottamaan?

Vakituinen lastenhoito on osa- tai kokopäiväistä 1-5 päivänä viikossa ja tapahtuu omassa kodissa tai mahdollisuuksien mukaan ulkona. Minimi hoitoaika on 3 tuntia/kerta. Hoidamme vain täysin oireettomien perheiden lapsia ja hoitajamme tekevät työtä vain ollessaan täysin terveitä.

Haluatko tarjota lastenhoitoapua työntekijöillesi korona-aikana? Katso Terveen lapsen hoitopalvelu yrityksille tai ota yhteyttä.

Vakituinen lastenhoitaja – Helppo tilaus

Vakituinen lastenhoitaja hoitaa lapsia kodissa tai ulkoillen osa- tai kokopäiväisesti. Hoitoajoista ja päivistä voi sopia joustavasti tarpeen mukaan. Voit palkata lastenhoitajan kotiisi 1-5 päivänä viikossa. Minimitilausaika on 3 tuntia/kerta.

1.Ota yhteyttä

010 274 4500
(ma-pe klo 8-16)
hoivanet@hoivanet.fi
tai

2. Lastenhoitajan valinta

Etsimme sopivan lastenhoitajan tarpeiden, toiveiden ja sijainnin perusteella.

3. Ilmainen tutustumiskäynti

Sinä ja lapsesi pääsette tutustumaan lastenhoitajaan. Voit myös kysyä kysymyksiä.

4. Valmista!

Jos tykästyit lastenhoitajaan hoitosuhde voi alkaa. Laskutus kuukausittain.

PALVELUALUEET

Helsinki, Espoo, Vantaa, Kirkkonummi, Kauniainen, Jyväskylä, Porvoo, Tampere, Turku ja lähikunnat. Puuttuuko alueesi listalta? Ota yhteyttä niin etsimme sinulle lastenhoitajan.

HINTA ALK. 17,55 €/h* (yli 40 h/kk) tai 19,50 €/h* (alle 40 h/kk)

*Hinta 40 %:n kotitalousvähennyksen jälkeen. Hinnat ennen kotitalousvähennystä 29,25€/h (yli 40h/kk) ja 32,50€/h (alle 40 h/kk).
Kysy meiltä kotitalousvähennyksestä. Tähän palveluun ei voi hyödyntää yksityisen hoidon tukea.

Haluatko tarjota lastenhoitoapua työntekijöillesi korona-aikana? Katso Terveen lapsen hoitopalvelu yrityksille tai ota yhteyttä.

"Saan hoitajalta päivän aikana kuvia tai videoita, joissa lapseni hymyilee, tanssii ja on oma itsensä. Nämä viestit tekevät minulle levollisen mielen, sillä näen, että lapseni nauttii hoidossa olosta, ja hänen on hyvä ja turvallinen olla. Tämä oli erityisen tärkeää hoidon alkuaikoina."
MAIJA, 1,5v POJAN ÄITI

Kuinka minimoimme tartuntariskin ja ehkäisemme koronaviruksen leviämistä?

 • Terveen lasten hoitajamme soittavat perheelle ennen työvuoroa ja varmistavat, ettei perheenjäsenillä ole vähäisiäkään hengitystieoireita eivätkä he ole altistuneet tartunnalle.
 • Sairaan lapsen hoidossa lapsilta, joiden oireet sopivat koronavirukseen vaadimme ennen hoitoa negatiivisen koronatestituloksen.
 • Lastenhoitajamme työskentelevät vain tuntiessaan itsensä täysin terveiksi.
 • Jatkuvaan tarpeeseen (esim. 3h/vko x 4 vko) voit tilata meiltä vakituisen lastenhoitajan, jolloin luonasi käy aina sama lastenhoitaja.
 • Lastenhoito tapahtuu mahdollisuuksien mukaan ulkona..

Usein kysyttyä korona-aikana

Terveen lapsen hoitajamme soittavat perheelle ennen työvuoroa ja varmistavat, että hoidettava lapsi ja perheenjäsenenet ovat täysin oireettomia eivätkä he ole altistuneet koronatartunnalle. Sairaan lapsen hoidossa vaadimme lapsilta, joiden oireet sopivat koronavirukseen, vaadimme ennen hoitoa negatiivisen koronatestituloksen.
Lastenhoitajamme työskentelevät vain tuntiessaan itsensä täysin terveiksi. Ohjeistamme hoitajiamme jäämään kotiin matalalla kynnyksellä heti jos he tuntevat minkäänlaisia oireita. Lastenhoito tapahtuu mahdollisuuksien mukaan ulkona.
Kyllä, mutta sairaan lapsen hoidossa lapsilta, joiden oireet sopivat koronavirukseen vaadimme ennen hoitoa negatiivisen koronatestituloksen. Terveen lapsen hoitajamme soittavat perheelle ennen työvuoroa ja varmistavat, ettei perheenjäsenillä ole vähäisiäkään hengitystieoireita eivätkä he ole altistuneet tartunnalle.

Ei voi. Tartuntariskin minimoimiseksi hoidamme korona-aikana vain yhden perheen lasta/lapsia kerrallaan.

Kyllä, voit saada lastenhoidosta 40% kotitalousvähennyksen myös korona-aikana, jolloin 32,50€ tuntihinnasta jää 19,50€/h. Verovähennystä haetaan www.vero.fi-palvelun kautta. Tämän voi tehdä myös ennakoidusti koko vuodelle, jolloin veroprosentti laskee.

Huomioithan, että jos työnantajasi tarjoaa lastenhoitoapua etätyöpäivien avuksi, se on yritykselle vähennyskelpoinen kulu ja työntekijälle verotettava etu. Lue lisää terveen lapsen hoitopalvelusta yrityksille.

Ei voi. Tällä hetkellä terveen lapsen hoitopalvelu on yritykselle vähennyskelpoinen kulu ja työntekijälle verotettava etu. Eli työntekijän käyttämä lastenhoito lisätään kuukausittain palkkaan ja siitä pidätetään veroprosentin mukainen ennakonpidätys. Lue lisää terveen lapsen hoitopalvelusta yrityksille.

lapsi ja hoitaja auringossa

Sopivan lastenhoitajan löytäminen – yhteydenotosta seurantaan

1. Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi tai ota yhteyttä niin kartoitamme tarpeesi ja toiveesi lastenhoitajan suhteen. Aloitamme sopivan lastenhoitajan etsinnän hoitajapoolistamme ja rekrytoimme tarvittaessa uuden lastenhoitajan. Lastenhoitajan etsiminen on täysin ilmaista sinulle.

2. Etsimme sopivan lastenhoitajan ja esittelemme sen sinulle

Kun olemme löytäneet sinun ja perheesi tarpeisiin sopivan lastenhoitajan, esittelemme hoitajan sinulle. Ennen esittelyä, teemme perusteellisen taustatutkimuksen, jossa tarkastamme rikosrekisteriotteen ja suosittelijat.

3. Ilmainen tutustumiskäynti

Jos haluat tavata lastenhoitajan, järjestämme ilmaisen tapaamisen. Lastenhoitaja tulee kotiisi tai muuhun sovittuun paikkaan ja tapaa yleensä myös lapsen. Näin sinun on mahdollista kysyä kysymyksiä hoitajalta ja pääsette tutustumaan toisiinne.

4. Valmista!

Jos tapaaminen meni hyvin, sinulla on nyt oma lastenhoitaja ja hoitosuhde voi alkaa. Lastenhoitaja saa meiltä ensiapukoulutuksen ja perehdytyksen tehtäviinsä. Jos lastenhoitajaehdokkaan persoona ja luonne ei tuntunut sopivalta sinun perheellesi, jatkamme tietysti lastenhoitajan etsimistä ilmaiseksi. Laskutus tapahtuu kuukausittain.

Seuranta

Olemme yhteydessä hoitojakson aikana sekä sinun että lastenhoitajan kanssa. Autamme mielellämme sinua heti, kun kysymyksiä ilmenee. Hoidamme myös sijaisjärjestelyt sairastapausten yllättäessä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä lastenhoidosta

Vakituinen lastenhoitaja käy hoitamassa lasta/lapsia vakituisesti osa- tai kokopäiväisesti 1-5 päivänä viikossa. Minimi hoitoaika on 3 tuntia/kerta. Hoitosuhde voi olla esim. 1 x 3h /vko kuukauden ajan, 5 x 8h /vko vuoden ajan tai tarpeesi mukaan kaikkea siltä väliltä.

Etsimme tarpeitasi vastaavan lastenhoitajan. Tavoitteena on, että hoitaja pysyy samana koko asiakkuutesi ajan.

Ota meihin yhteyttä niin etsimme tarpeitasi, toiveitasi ja sijaintiasi vastaavan lastenhoitajan ja esittelemme hänet sinulle. Järjestämme ilmaisen tutustumiskäynnin tai etätapaamisen, jossa sinä ja lapsesi pääsette tutustumaan lastenhoitajaan. Jos tykästyit lastenhoitajaan hoitosuhde voi alkaa.

Mitä vakituisempi ja pidempiaikainen tarve, sitä kauemmin sopivan hoitajan löytäminen vie. Lyhyt hoitosuhde (esim. 3-6h viikossa 1 kk ajan) voi alkaa parhaimmillaan jopa 1-2 päivän päästä yhteydenotosta. Pidempiaikaisen ja vakituisemman hoitajan löytymiseen (esim. 30h viikossa 6 kk ajan) on hyvä varata n. 3-6 viikkoa.

Lastenhoitohenkilökuntamme koostuu muun muassa lastenhoitajista, varhaiskasvatuksen opettajista, lähihoitajista ja näiden alojen opiskelijoista.

Hoitajamme ovat täysi-ikäisiä, heillä on oma-aloitteinen ja sujuva suomenkielen taito. Heillä on myös lämmin syli ja herkkyyttä kohdata lapsen tarpeet.

Kaikilla hoitajillamme on aiempaa lastenhoitokokemusta. Haastattelemme heidän henkilökohtaisesti, soitamme kahdelle suosittelijalle ja tarkistamme rikosrekisteriotteen. Lisäksi perehdytämme hoitajamme työhön, tarjoamme heille ensiapukurssin ja heitä sitoo ehdoton vaitiolovelvollisuus.

Valvomme palvelumme laatua säännöllisesti asiakaspalautetta seuraamalla. Perusteellinen vastuuvakuutuksemme kattaa luonnollisesti myös lastenhoitopalvelumme.

Tavoitteena on, että hoitaja pysyy samana koko vakituinen lastenhoitaja -asiakkuutesi ajan.

Yksi lastenhoitaja voi hoitaa samanaikaisesti enintään neljää lasta riippuen lasten iästä.

Lastenhoitajan voi tilata usealle lapselle eri perheistä. Tällöin perheet sopivat keskenään tilauksen tekemisestä ja maksun jakamisesta.

Kyllä voi. Hoivanetin lastenhoitaja voi hoitaa lasten harrastusmatkojen kuljetukset julkisilla kulkuneuvoilla tai kävellen ja antaa paikan päällä tarvittavan tuen.

Ei tarvitse. Riittää, kun hoidettavalle lapselle on kotiin varattuna kaikki tarpeellinen.

Kyllä voi. Ota meihin yhteyttä niin etsimme lastenhoitajan, jolla on tarvittava pätevyys ja kokemustaso.

Lastenhoitoon on mahdollista saada 40% kotitalousvähennystä. Hinnat ma-pe klo 06-18 kotitalousvähennyksen jälkeen ovat: 17,55 €/h (yli 40 h/kk) tai 19,50 €/h (alle 40 h/kk). Hinnat ennen kotitalousvähennystä: 29,25€/h (yli 40h/kk) ja 32,50€/h (alle 40 h/kk).

Voit hakea kotihoidon tukea, jos lapsesi on alle 3-vuotias eikä hän ole kunnan järjestämässä päivähoidossa. Alle 3-v kotihoidon tuki on Espoossa 491-531 €/kk ja Helsingissä 338-602 €/kk. Kotihoidon tukea lisineen haetaan Kelasta.

Kotihoidon tukea ja kotitalousvähennystä ei voi hyödyntää yhtä aikaa. Tähän palveluun ei voi hyödyntää yksityisen hoidon tukea.

Minimitilausaika ja työajat

 • Palveluita voidaan tilata ma-su klo 00-24 väliselle ajalle.
 • Minimitilausaika on 3 tuntia.

Lisämaksut

 • Yli 8 tunnin työvuoroista laskutamme +30% seuraavalta kahdelta työtunnilta ja +50% 10 työtunnin jälkeen.
 • Työvuoron päättyessä klo 23:00-06:00 asiakas on velvollinen maksamaan taksin hoitajalle kotiin.
 • Tilauksen tapahtuessa alle 24 tuntia ennen hoitotarpeen alkamisajankohtaa, laskutamme pikatilauslisänä 15 € kertakorvauksen (sis. alv 24%).

Matkakulut

Mikäli etäisyys hoitajan kodista ja asiakkaan kotiin on yli 15 km (yhdensuuntainen matka linnuntietä), lisätään hoitajan kertaluontoinen matkakustannus laskuun. Matkakustannus lasketaan seuraavasti: etäisyys yli 15 km 15,00€ | yli 30 km 30,00€ | yli 45 km 45,00€ | yli 60 km 60,00€ (sis.alv 24%).

Peruutukset ja muutokset

Tilauksen voi muuttaa tai peruuttaa veloituksetta, kun varauksen alkuun on yli 24 tuntia tai kun tilaus odottaa vahvistusta. Muussa tapauksessa veloitamme peruutuskorvauksena 3h tuntiveloituksen. Peruutukset ja muutokset voi tehdä arkisin klo 8-16 puhelimitse 010 274 4500 tai sähköpostitse hoivanet@hoivanet.fi.

Vaitiolovelvollisuus

Hoivanet asettaa toiminnalleen ja henkilökunnalleen tiukat luotettavuus- ja laatuvaatimukset. Kaikkia työntekijöitämme sitoo ehdoton vaitiolovelvollisuus.

Vahingot ja niiden korvaaminen

Hoivanet on vakuuttanut lastenhoitajansa mahdollisiin hoitajan aiheuttamiin välittömiin vahinkoihin. Vahingonkorvausvelvollisuus, vastuun laajuus ja rajoitukset määräytyvät vakuutusehtojen mukaisesti. Korvausvaatimus on esitettävä kahden viikon kuluessa vahingon sattumisesta. Hoivanetin vastuu rajoittuu vain sen palveluksessa oleviin henkilöihin.

Asiakkaan velvollisuudet

Lapsen vanhemmat ovat hoitoa tilatessaan velvollisia ilmoittamaan lapsensa hoitoa koskevat erityisehdot kuten lääkitykset, allergiat ja muut oleelliset seikat sekä mahdolliset lemmikkieläimet.

Haluatko tilata vakituisen lastenhoitajan tai saada lisätietoja?

Jätä yhteydenottopyyntö

  Tai ota yhteyttä niin kerron lisää.

  Minna Isotalus

  minna.isotalus@hoivanet.fi
  050 527 6792