Perhepäivähoito

Hoivanet on kehittänyt uudenlaisen yksityisen perhepäivähoidon muodon, joka sopii erityisesti pienille, alle 3-vuotiaille lapsille. Hoitorinkimuotoinen päivähoito on erinomainen ratkaisu perheille, jotka arvostavat pientä ryhmäkokoa, kodikasta ympäristöä, kiireetöntä läsnäoloa ja laadukasta varhaiskasvatustyötä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä tai lähetä hakemus.

Minna Isotalus | pph@hoivanet.fi | p. 050 527 6792

3-4 lasta, 2-4 perhettä

Hoitoryhmässä on enintään neljä alle kouluikäistä lasta 2-4 perheestä. Mikäli kaikki lapset ovat alle 3-vuotiaita, on hoitoryhmän koko enintään kolme lasta. Pieni ryhmäkoko mahdollistaa jokaisen lapsen huomioimisen ja pysyvä hoitosuhde tuo lapselle turvaa.

Hoito perheiden kodeissa

Hoitorinkimuotoinen perhepäivähoito tapahtuu vuoroviikoin perheiden kodeissa. Koti on ympäristönä mielenkiintoinen ja turvallinen ja se tarjoaa päivittäin luontevalla tavalla kokemuksia arjen askareista ja yhdessäolosta. Lisäksi lapset ulkoilevat perhepäivähoidossa päivittäin 1-2 kertaa. Ulkoilussa hyödynnetään lähiympäristön puistoja ja muita liikuntapaikkoja monipuolisesti.

Ammattitaitoinen hoitaja

Perhepäivähoitajamme edustavat uuden sukupolven hoitajia, joille tärkeää on hellän ja lapsilähtöisen perushoidon lisäksi pedagogiikka. Toiminta perustuu tutkimustietoon ja kaikki tekeminen on suunnitelmallista ja tavoitteellista, lapsen hyvinvointia ja oppimista tukevaa. Hoitajilla on pääsääntöisesti sosiaali- tai kasvatusalan koulutus tai perhepäivähoitajan ammattitutkinto.

365-570€/kk lapsi

Perhepäivähoito kuuluu yksityisen hoidon tuen piiriin. Perhepäivähoitomaksu vaihtelee kaupunkikohtaisesti riippuen yksityisen hoidon tuen suuruudesta, lapsen iästä ja hoitoryhmän kokoonpanosta. Helsingissä ja Espoossa omavastuun määrä on 365 - 570 €/ kk / lapsi. Maksat palvelusta kuukausittain Hoivanetille aivan kuten maksaisit hoidosta yksityisessä päiväkodissa.

Varhaiskasvatus

Ryhmien toimintaa ohjaa varhaiskasvatussuunnitelma, jonka olemme rakentaneet alle 4-vuotiaiden lasten tarpeet ja kehitystehtävät huomioiden. Suunnitelman kulmakiviä ovat kiireetön arki, lapsen yksilöllinen kohtaaminen ja lasten osallistaminen. Osana monipuolista oppimisympäristöä, tehdään perhepäivähoidossa viikoittain retkiä lähiympäristössä ja -kohteissa.

”Avaimet käteen”

Palvelu toimii ”avaimet käteen” -periaatteella. Me huolehdimme kaikista käytännön järjestelyistä - hoitajan rekrytoinnista, varahoitajajärjestelyistä, työnantajanvelvotteista, ryhmän tarvikkeista ja perheiden välisen yhteistyön pelisäännöistä. Te perheenä hyväksytte hoitajan, kerrotte toiveenne lapsenne yksilöllisistä tarpeista ja päivärytmistä sekä mahdolliset toiveenne kielikylvystä. Ruuat on mahdollista tilata yhteistyökumppanimme kautta.

Hoivanet perhepäivähoito lapset katsovat kohti ikkunaa

7 turhaa huolta rinkimuotoisesta perhepäivähoidosta

1. Kotimme ei sovellu hoitokäyttöön.
2. Entä jos kotimme sotkeentuu tai jotain menee rikki hoitopäivän aikana?
3. Hoitaja on päivisin yksin lasten kanssa - miten voin luottaa hoitajaan?
4. Mistä tiedän, mitä lapseni hoitopäivän aikana tapahtuu?
5. Jos hoitaja sairastuu, emme pysty jäämään kotiin.
6. En halua lisävaivaa lasten lounaiden ja välipalojen valmistamisesta.
7. Tarjoaako pienryhmä tarpeeksi virikkeitä lapselleni?

Askarruttaako joku näistä asioista sinua? Lue ratkaisut näihin yleisimpiin huolenaiheisiin blogistamme.

Vapaat perhepäivähoitopaikat

Perhepäivähoitoa on saatavilla Helsingissä ja Espoossa. Perustamme uusia perhepäivähoitoryhmiä sitä mukaan, kun sopivia perheitä löytyy samalta asuinalueelta. Vapaita perhepäivähoitopaikkoja voi olla toimintansa jo aloittaneissa ryhmissä. Voit myös muodostaa ryhmän omista ja tuttavaperheiden lapsista. 

Hoitoryhmät voivat syntyä lyhyelläkin varoitusajalla, mutta suosittelemme ottamaan yhteyttä tai hakemaan perhepäivähoitoon vähintään kaksi kuukautta ennen hoidon suunniteltua aloituspäivää.

Ryhmien muodostus ja aloitus

1. Ota yhteyttä tai lähetä alustava hakemus kun päivähoitopaikan tarve ilmenee. Hakemus ei sido vielä mihinkään.
2. Perhepäivähoidon palvelupäällikkö kokoaa hoitoryhmät perheiden tarpeiden mukaisesti lasten iät huomioiden.
3. Perheet tapaavat, tutustuvat toisiinsa ja keskustelevat hoidon sisällön yksityiskohdista.
4. Perheet tapaavat ja hyväksyvät hoitajan, jonka me Hoivanetissa rekrytoimme. Tämän jälkeen päätetään perhepäivähoidon aloituspäivä ja sitoudutaan sovittuun hoitojaksoon.
5. Hoitosuhteen aloitus toteutetaan vaiheittain lapsen tarpeet ja perheen toiveet huomioiden: aloituskeskustelu, tutustumiskäynnit päivähoitopaikkaan, päivähoitoon totuttelu eli ”pehmeä lasku”, varhaiskasvatussuunnitelman tekeminen yhdessä hoitajan ja Hoivanetin varhaiskasvatusasiantuntijan kanssa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä tai lähetä hakemus.

Minna Isotalus | pph@hoivanet.fi | p. 050 527 6792

Päivähoitomaksu

Perhepäivähoito kuuluu yksityisen hoidon tuen piiriin. Päivähoitomaksun omavastuu vaihtelee kaupunkikohtaisesti riippuen yksityisen hoidon tuen suuruudesta, hoitoryhmän kokoonpanosta ja hoidettavan lapsen iästä. Mikäli olette oikeutettu tuloihin sidottuun hoitolisään ja siihen liittyvään Helsinki- ja Espoo-lisän korotukseen, laskevat hoitomaksut seuraavasti: Helsingissä 0-144,85€/kk/lapsi + 60€ Helsinki-lisä  ja Espoossa 0-144,85€/kk/lapsi + 100€ Espoo-lisä. Päivähoitomaksu maksetaan 12 kuukaudelta. Lisätietoa päivähoitomaksuista ja tuista.

595 €/kk

ALLE 3-VUOTIAS

3 lapsen ryhmä, jossa 3 alle 3-vuotiasta lasta

520 €/kk

ALLE 3-VUOTIAS

4 lapsen ryhmä, jossa 2 alle 3-vuotiasta ja 2 yli 3-vuotiasta lasta

415 €/kk

YLI 3-VUOTIAS

4 lapsen ryhmä, jossa 2 alle 3-vuotiasta ja 2 yli 3-vuotiasta lasta

570 €/kk

ALLE 3-VUOTIAS

3 lapsen ryhmä, jossa 3 alle 3-vuotiasta lasta

495 €/kk

ALLE 3-VUOTIAS

4 lapsen ryhmä, jossa 2 alle 3-vuotiasta ja 2 yli 3-vuotiasta lasta

395 €/kk

YLI 3-VUOTIAS

4 lapsen ryhmä, jossa 2 alle 3-vuotiasta ja 2 yli 3-vuotiasta lasta

Asiakastarina perhepäivähoito

Paulan ja Tuomaksen kaksivuotias Amos on hoidossa Hoivanetin perhepäivähoitoryhmässä. Vanhemmat valitsivat hoitomuodoksi perhepäivähoidon, koska halusivat Aamoksen viettävän päivänsä pienessä ryhmässä. Paula ja Tuomas ovat olleet erityisen iloisia siitä, miten paljon ratkaisu on tuonut heidän elämäänsä joustoa ja huolettomuutta. Tutustu, miten Paulan perheen arki muuttui yhdessä Hoivanetin kanssa.

Kiinnostuitko perhepäivähoidosta?

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä tai jätä yhteystietosi, niin kerromme lisää.
Voit halutessasi kirjoittaa lisätietoja ja/tai puhelinnumerosi yhteydenoton viestikenttään.

Minna Isotalus | pph@hoivanet.fi | p. 050 527 6792

Yhteydenottolomake