Perhetyö – joustavaa ja merkityksellistä keikkatyötä

 

Perhetyössä tuet vanhempia lasten hoidossa ja kasvatuksessa. Ohjaat vanhempia hyvään vuorovaikutukseen lapsen kanssa sekä avustat haasteellisissa kasvatustilanteissa. Tuet perheiden arjen sujuvuutta ja vanhempien jaksamista konkreettisesti, ja autat näin ehkäisemään ja helpottamaan lasten ja perheiden pulmia mahdollisimman varhain.

Lähetä työhakemus Perhetyö -tehtävään, niin jutellaan lisää!

Mitä perhetyö on?

​Perhetyö on sosiaalihuoltolain mukaista sosiaalipalvelua, joka pyrkii tukemaan vanhemmuutta ja perheen hyvinvointia. Se on tarkoitettu erityistä tukea tarvitsevan lapsen tai nuoren terveyden ja kehityksen turvaamiseksi.  Perhetyössä perheen omia voimavaroja ja keskinäistä vuorovaikutusta pyritään vahvistamaan.

Perhetyö voi auttaa muun muassa lastenhoitoon ja kasvatukseen liittyvissä kysymyksissä, arjen hallinnassa, perheen sisäisissä vuorovaikutuspulmissa sekä äkillisissä perheen kriiseissä ja muutoksissa. Perhetyön avulla voidaan myös ohjata arjen hallintaan tai tukea vaikka perheen sosiaalisen verkoston laajentamista. Perhetyö ei vaadi lastensuojelun asiakkuutta.

Mitä perhetyön työnkuvaan kuuluu?

Perhetyössä tehtävänäsi voi olla mm.

  • Ohjata ja tukea vanhempaa haasteellisissa arjen tilanteissa, kuten siirtymistilanteet, pukeutuminen, iltarutiinit tai aggressiivinen käytös, koulu- tai peliongelmat.
  • Vahvistaa ja tukea vanhemmuutta ja kasvatusta kuunnellen ja keskustellen.
  • Antaa konkreettisia työkaluja perheelle, joita he voivat käyttää vaikeissa tilanteissa. Voit hyödyntää esimerkiksi erilaisia lomakkeita, korttipelejä tai älypuhelimen sovelluksia mallintamisessa ja ohjaamisessa.
  • Neuvoa ja kulkea käsi kädessä perheen arjessa.

Hoivanetin perhetyö on keikkaluonteista. Työvuorot ovat pituudeltaan 1,5-2 tuntia ja ajoittuvat pääosin maanantaista perjantaihin klo 15-21 välille. Voit tehdä töitä joustavasti 1-5 iltana viikossa yhden tai kaksi työvuoroa illassa. Työ tapahtuu asiakasperheiden kotona tai tilanteen vaatiessa, etäyhteyden välityksellä. Perhetyön osalta toimimme tällä hetkellä pääkaupunkiseudun lisäksi Keravalla.

"Jokaiselle löytyy jotakin ja löytyy se niin sanotusti oma perhe."

ANNA

Haluatko tulla mukaan auttamaan?

Kaikkien palveluidemme tavoitteena on tukea perheitä arjessa selviytymisessä ja auttaa lapsiperheiden arkea erilaisissa elämäntilanteissa. Teemme varhaisen tuen perhetyötä yhteistyössä kuntien kuten Helsingin, Espoon, Vantaa ja Keravan kanssa.

Koulutukseltasi sinun tulee olla vähintään sosionomi(AMK)  tai omaat muun vastaavan tutkinnon (esim. sosiaalikasvattaja). Myös yhteisöpedagogin (AMK) tutkinto soveltuu Espoossa. Lisäksi tarvitset työkokemusta lapsiperheiden parissa työskentelystä, itsenäisen työotteen ja sujuvan suomen kielen taidon. Kokemus erityislasten kanssa työskentelystä on sinulle eduksi.

Sinulla tulee olla myös puhdas rikostaustan lasten kanssa toimimiseen ja kaksi suosittelijaa aiemmista työsuhteista lasten parissa. Tehtävään valitun tulee esittää työnantajalle rikosrekisterilain 6§ 2 momentin mukainen rikosrekisteriote.

Osaamisesta, kokemuksesta ja kiinnostuksesta riippuen, voit tehdä meillä myös töitä lapsiperheiden kotipalvelun, omaishoidon sijaistuksen tai esimerkiksi Lapset SIB-ohjelman perhekumppanitoiminnan parissa.

Lähetä työhakemus Perhetyö-tehtävään, niin jutellaan lisää!

Miksi sinun kannattaa tulla Hoivanetille töihin?

Meillä sinua ja työtäsi arvostetaan aidosti

Hoivanet on uudenaikainen yritys, jossa on freesi ote ja homma toimii. Hyvä fiilis, avuliaat ja ystävälliset kollegat toimistolla ja tsemppiviestit siivittävät tekemistä. Lähihoitajana Hoivanetilla saat kokea merkityksellisyyden, innostumisen ja onnistumisen tunteita.

Perhetyössä saat henkilökohtaisen suhteen asiakasperheisiin ja kiitosta työstäsi, opit kohtaamaan monenlaisia ihmisiä ja pääset kerryttämään kokemusta monipuolisesti erilaisissa tilanteissa ja työympäristöissä.

Sinua ja työtäsi arvostetaan aidosti niin meillä toimistolla kuin asiakasperheidenkin luona.

Lähetä työhakemus Perhetyö -tehtävään, niin jutellaan lisää!

"Perheissä, joissa mä työskentelen arvostetaan mun työpanosta aidosti."

VERNA

""Ihan parasta mun työssä on perheet, nuoret ja lapset."

HANNE

Kattava perehdytys ja esimiehen tuki

Kattavalla perehdytyksellä ja ensiapukoulutuksella varmistamme, että sinulla on hyvät edellytykset työn aloittamiseen.

Arjessa rinnallasi kulkee esimies, joka on aina puhelinsoiton päässä. Työkavereiden kanssa ajatuksia voit jakaa vapaamuotoisesti fb-ryhmässä. Osaamisesi kehittymisestä huolehdimme koulutuksilla.

Reilu palkka

Perhetyön tehtävässä saat 14,96 €/h ja yksityisen sosiaalipalvelualan TES:n mukaiset lisät. Peräkkäisistä työvuoroista saat lisäksi siirtymäbonuksen tai kilometrikorvauksen, kun ainakin toinen työvuoroista sijaitsee Espoossa.

Työssäsi olet tapaturmavakuutettu ja voit tarvittaessa hyödyntää yksityistä työterveyshuoltoa.

Hae mukaan tekemään tärkeätä ja merkityksellistä työtä lapsiperheiden parissa!

Lähetä hakemuksesi Perhetyö -tehtävään jo tänään. Otamme sinuun yhteyttä muutaman arkipäivän sisällä hakemuksen lähettämisestä.

Avoimet perhetyön työpaikat

Tai tiedätkö jonkun, joka sopisi Hoivanetille töihin? Jaa hänelle avoimet työpaikkamme!