Terveen lapsen hoitopalvelu – Apua etätyö- ja perhearkeen

Koronan tuoma etätyöarki vaikeuttaa työntekoa, eikä isovanhempia voi pyytää apuun. Voit auttaa työntekijöitäsi tarjoamalla heille terveen lapsen hoitopalvelua. Kun lapsella on kivaa seuraa ja tekemistä, työntekijäsi voivat keskittyä rauhassa töiden tekoon ja työt edistyvät suunnitellusti. Palvelu on työnantajan maksama työsuhde-etu.

Mitä hyötyä terveen lapsen hoitopalvelusta on?

 • Aikataulut pitävät, työt edistyvät suunnitellusti.
 • Työntekijät voivat työskennellä rauhassa myös koronan tuomina poikkeusaikoina, kun lapsella on seuraa, viihdykettä ja kivaa tekemistä. Autamme myös kotikouluasioissa.
 • Hyvinvointi ja työssä jaksaminen lisääntyy.
 • Henkilöstön sitouttaminen: konkreettista apua etätyön ja perhearjen yhdistämiseen arvostetaan.

"Me ollaan saatu työnantajana kyllä valtavasti hyvää palautetta meidän ihmisiltä, että tämä on ollut ihan arjen pelastaja tälläinen palvelu kun tietää, että on niitä aikoja jolloin saa täysin rauhassa keskittyä töihin ja toisaalta lapset saa virikkeitä ja seuraa ja kivaa tekemistä. Siinä kaikki on voittajia tässä asiassa."
Laura Tero, Head of People, Gofore

Kuinka saat terveen lapsen hoitopalvelun käyttöösi?

 • Teet sopimuksen terveen lapsen hoidon palvelusta helposti sähköpostilla.
 • Kerrot työntekijöillesi palvelusta. Saat meiltä tarvittavat tiedot.
 • Työntekijäsi rekisteröityvät Hoivanetin käyttäjäksi ja tilaavat palvelun itse verkossa tai puhelimitse.
 • Hoivanet laskuttaa yritystäsi jälkikäteen tilattujen tuntien ja tilausehtojen mukaisesti. Maksat vain tilatuista tunneista.

"Goforen näkökulmasta käyttöönotto sujui ihan todella helposti. Eli käytännössä yhdellä puhelinsoitolla ja muutamalla maililla saatiin palvelu pystyyn ja parissa päivässä oli jo ensimmäiset hoitajat henkilöstön kotona ottamassa koppia uudenlaisesta arjesta yhdessä vanhempien kanssa."
Laura Tero, Head of People, Gofore

Kuinka minimoimme tartuntariskin ja ehkäisemme koronaviruksen leviämistä?

 • Meillä on eri hoitajapoolit terveen ja sairaan lapsen hoidolle. Hoitaja työskentelee vain jommassa kummassa hoitajapoolissa.
 • Terveen lasten hoitajamme soittavat perheelle ennen työvuoroa ja varmistavat, ettei perheenjäsenillä ole vähäisiäkään hengitystieoireita eivätkä he ole altistuneet tartunnalle.
 • Lastenhoitajamme työskentelevät vain tuntiessaan itsensä täysin terveiksi.
 • Lastenhoito tapahtuu mahdollisuuksien mukaan ulkona.

Mitä vaihtoehtoja yritykselläsi on tarjota lastenhoitoa työntekijöille?

Lastenhoidon järjestäminen on vaivatonta sekä työnantajalle että työntekijälle. Työntekijä varaa itse sopivan lastenhoitajan netissä 24/7 tai puhelimitse 010 274 4500 ma-pe klo 8-16.

Voit tarjota lastenhoitopalvelua työntekijöillesi kahdella tapaa: 1) työnantaja maksaa lastenhoidon. 2) työntekijä maksaa lastenhoidon ja lähettää kululaskun työnantajalle. Huomioithan, että terveen lapsen hoitopalvelu on yritykselle vähennyskelpoinen kulu ja työntekijälle verotettava etu.

Alla esimerkkilaskelmat jos yritys tarjoaa työntekijälle lastenhoitoa 12h/vko ma-pe klo 8-18 välisenä aikana (32,50€/h) ja työntekijän veroprosentti on 25%.

1) TYÖNANTAJA MAKSAA LASTENHOIDON

Lasku lastenhoidosta lähetetään yritykselle, joka maksaa sen. Työntekijältä pidätetään veroprosentin mukainen ennakonpidätys.

Työantajan kustannus 12h lastenhoitoa 487,50€
Hoitopalvelun kustannus: 390€ (+ alv 24%)
Sivukulut työntekijän verollisesta edusta:
25% x 390€ = 97,50€
Yhteensä: 487,50€/kk

Työntekijän kustannus 12h lastenhoitoa 97,50
25% x 390€ = 97,50€
Yhteensä: 97,50€

2) TYÖNTEKIJÄ MAKSAA JA YRITYS HYVITTÄÄ

Lasku lastenhoidosta lähetetään työntekijälle, jolloin hän voi hyödyntää 40% kotitalousvähennyksen. Työntekijä tekee kululaskun jäljelle jäävästä 60% työnantajalle. Palkkaan lisätään 60%:n osalta verollinen lastenhoitoetu, josta pidätetään veroprosentin mukainen ennakonpidätys.

2) Työntekijän kustannus 12h lastenhoitoa 58,50€
Lastenhoitopalvelun lasku: 390€
Kotitalousvähennys (390€ x 40%): +156€
Yrityksen kuluhyvitys (390€ x 60%): +234€
Ennakonpidätys 25%: -58,50€
Yhteensä: = 58,50€

Työantajan kustannus 12h lastenhoitoa 292,50€
Lastenhoitopalvelun hyvitys työntekijälle: 234€
Sivukulut työntekijän verollisesta edusta (234€ x 25%) = 58,50€
Yhteensä: = 292,50€/kk

Usein kysyttyä korona-aikana

Kyllä, mutta koronaviruksen leviämisen estämiseksi olemme jakaneet työntekijämme kahteen pooliin: sairaan lapsen hoitajat ja terveen lapsen hoitajat. Sairaan lapsen hoitotyötä tekevät hoitajamme eivät työskentele terveissä perheissä. Eivätkä terveen lapsen hoitajat mene perheeseen, jossa hoidettava lapsi tai joku perheenjäsenistä on sairaana. Terveen lapsen hoitajamme soittavat perheelle ennen työvuoroa ja varmistavat, ettei perheenjäsenillä ole vähäisiäkään hengitystieoireita eivätkä he ole altistuneet tartunnalle.

Työntekijä pystyy hyödyntämään 40% kotitalousvähennyksen, jos hän maksaa palvelun ensin itse. Tällöin 32,50€ tuntihinnasta jää 19,50€/h. Verovähennystä haetaan www.vero.fi-palvelun kautta. Tämän voi tehdä myös ennakoidusti koko vuodelle, jolloin veroprosentti laskee.

Lopusta 60% voi tehdä kululaskun työnantajalle. Lisäksi palkkaan lisätään tämän 60%:n osalta verollinen lastenhoitoetu, josta pidätetään kuukausittain veroprosenttisi mukainen ennakonpidätys.

Esimerkki

Kun tilaat lastenhoitoa 12h/kk (4x3h), maksat kuukausittain Hoivanetille 390€:n laskun, josta voit saada 156€ kotitalousvähennystä. Teet työnantajaltasi 234€:n kululaskun. Palkkaasi lisätään 234€:n verollinen lastenhoitoetu, josta pidätetään veroprosenttisi mukainen ennakonpidätys. Esim. veroprosenttisi ollessa 25%, veron suuruus on 58,50€ ja tämä summa vähennetään nettopalkastasi.

12h lastenhoidon kustannus työntekijälle on 58,50€.

Ei voi. Tällä hetkellä terveen lapsen hoitopalvelu on yritykselle vähennyskelpoinen kulu ja työntekijälle verotettava etu. Eli työntekijän käyttämä lastenhoito lisätään kuukausittain palkkaan ja siitä pidätetään veroprosentin mukainen ennakonpidätys.

Kyllä. Tavoitteena on laajentaa verovapaan sairaan lapsen hoitoetu tässä poikkeustilanteessa koskemaan väliaikaisesti myös terveiden lasten hoitoa ilman hoidon kestolle määriteltyä nykyisenlaista tiukkaa aika- ja ikärajaa.

Tuomme asian tärkeyttä esiin ja kannustamme keskusteluun Linkedinin ja Twitterin kautta ja olemalla mukana EK yritysten äänenä -kampanjassa. Olemme myös tehneet asiasta ehdotuksen valituille kansanedustajille.

Jos asia on sinullekin tärkeä, kerro siitä kommentoimalla Minna Isotaluksen LinkedIn nostoa.

Haluatko saada lisätietoja palveluistamme yrityksille?

Jätä yhteydenottopyyntö

  Tai ota yhteyttä niin kerron lisää.

  Minna Isotalus
  Toimitusjohtaja, yrittäjä
  Hoivanet Oy

  minna.isotalus@hoivanet.fi
  050 527 6792