Lapsiperheiden kotipalvelu

Lapsiperheiden kotipalvelu

Lapsiperheiden kotipalvelu – käytännön apua perheen arjen tukemiseen

Lapsiperheiden kotipalvelu on kunnan myöntämää konkreettista apua lapsiperheen arkeen, kuten lastenhoitoa ja kasvatusta tai auttamista kotitöissä. Sen avulla pyritään tunnistamaan, ehkäisemään ja helpottamaan perheiden pulmia mahdollisimman ajoissa. Voit tilata palvelua normaalisti myös korona-aikana. Tartuntariskin minimoimiseksi meillä on eri hoitajapoolit terveen ja sairaan lapsen hoidolle ja hoitajamme työskentelevät vain tuntiessaan itsensä täysin terveiksi.

Lapsiperheiden kotipalvelu on tarkoitettu ihan kaikenlaisille perheille. Voit hakea sitä esim. uupumuksen vuoksi, synnytyksen jälkeen, kun vauva valvottaa tai eron jälkeen. Ota yhteyttä asuinkuntasi kotipalveluun heti kun koet tarvitsevasi apua.

Mistä saan palvelusetelin ja miten tilaan lapsiperheiden kotipalvelun?

 • Kysy palvelusetelistä neuvolasta tai oman asuinalueesi kotipalvelusta, joka on osa kunnan sosiaali- ja terveyspalveluja. Kunta arvioi tarpeen ja toteuttaa palvelun tai myöntää palvelusetelin, jolloin sinä päätät palveluntuottajan.
 • Palveluseteli on rahanarvoinen. Voit käyttää sitä maksuvälineenä kun tilaat lapsiperheiden kotipalvelua palveluntuottajalta. Palvelusetelin arvo vaihtelee kuntakohtaisesti. Tavallisesti asiakkaalle jää maksettavaksi muutaman euron suuruinen omavastuu.
 • Valitse palveluntuottaja. Vertaile palveluntuottajia Palse.fi -palvelussa (Helsinki, Vantaa), PSOP -verkkopalvelussa (Espoo, Tampere, Turku ja Oulu) tai Vaana-palvelussa (Hämeenlinna) ja löydä sinun tarpeeseesi sopiva palveluntuottaja. Toivottavasti valitset meidät. Asiakkaamme ovat tutkitusti tyytyväisiä ammattitaitoisiin hoitajiimme ja asiakaspalveluumme.
 • Tilaa palvelu. Soita meille 010 274 4500 ja tilaa palvelu. Pidä palvelusetelin numero saatavilla puhelun aikana. Etsimme sinun perheesi tarpeita vastaavan hoitajan. Tavoitteena on, että sama hoitaja käy luonasi koko lapsiperheiden kotipalvelu -asiakkuutesi ajan.
 • Hoivanetin ammattitaitoinen hoitaja auttaa arjessa. Hoitaja on valittu huolella sinun perhettäsi varten.

TILAA LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELU HOIVANETILTA

Löydät asiakaspalvelun yhteystiedot täältä!

PALVELUALUEET

Espoo, Helsinki, Vantaa, Tampere, Hämeenlinna, Kerava, Turku ja Oulu

Kuinka minimoimme tartuntariskin ja ehkäisemme koronaviruksen leviämistä?

 • Terveen lasten hoitajamme soittavat perheelle ennen työvuoroa ja varmistavat, ettei perheenjäsenillä ole vähäisiäkään hengitystieoireita eivätkä he ole altistuneet tartunnalle.
 • Sairaan lapsen hoidossa hoidamme koronavirukseen liittyviä oireita potevia lapsia vain negatiivisen koronavirustestin jälkeen.
 • Lastenhoitajamme työskentelevät vain tuntiessaan itsensä täysin terveiksi.
 • Lastenhoito tapahtuu mahdollisuuksien mukaan ulkona.

Usein kysyttyä korona-aikana

Terveen lapsen hoitajamme soittavat perheelle ennen työvuoroa ja varmistavat, että hoidettava lapsi ja perheenjäsenenet ovat täysin oireettomia eivätkä he ole altistuneet koronatartunnalle. Jos perheessä on vähäisiäkään hengitystieoireita (nuha, yskä, hengenahdistus, kuume) katsomme kaikkien osapuolten kannalta parhaaksi perua lastenhoito. Näin pystymme minimoimaan tartuntariskiä ja koronaviruksen leviämistä.

Lastenhoitajamme työskentelevät vain tuntiessaan itsensä täysin terveiksi. Ohjeistamme hoitajiamme jäämään kotiin matalalla kynnyksellä heti jos he tuntevat minkäänlaisia oireita. Lastenhoito tapahtuu mahdollisuuksien mukaan ulkona.

Olemme jakaneet työntekijämme kahteen pooliin: sairaan lapsen hoitajat ja terveen lapsen hoitajat. Terveen lapsen hoitajat eivät mene perheeseen, jossa hoidettava lapsi tai joku perheenjäsenistä on sairaana. Eivätkä sairaan lapsen hoitotyötä tekevät hoitajamme työskentele terveissä perheissä. Lisäksi sairaan lapsen hoitajamme eivät mene seuraavaan perheeseen ennen kuin edellisen perheen lapsen koronatestin negatiivinen tulos on saatu.

Kyllä, mutta koronaviruksen leviämisen estämiseksi olemme jakaneet työntekijämme kahteen pooliin: sairaan lapsen hoitajat ja terveen lapsen hoitajat. Sairaan lapsen hoitotyötä tekevät hoitajamme eivät työskentele terveissä perheissä. Eivätkä terveen lapsen hoitajat mene perheeseen, jossa hoidettava lapsi tai joku perheenjäsenistä on sairaana. Terveen lapsen hoitajamme soittavat perheelle ennen työvuoroa ja varmistavat, ettei perheenjäsenillä ole vähäisiäkään hengitystieoireita eivätkä he ole altistuneet tartunnalle.

Terveen lapsen hoitajan eivät käytä, ellei siihen ole tarkoituksenmukaista syytä. Sairaan lapsen hoitajamme käyttävät FFP2-tason hengityssuojainta (sekä työvuorossa että työmatkoilla) ja noudattavat tarkennettuja hygieniaohjeita.

lapsi ja hoitaja auringossa

Hinnat alkaen palvelusetelillä

Alkaen-hinnat ovat voimassa arkipäivisin päiväsaikaan.

Palvelusetelin arvo vaihtelee kuntakohtaisesti. Sinulle jää maksettavaksi vain palvelusetelin arvon ja tuntihinnan väliin mahdollisesti jäävä erotus.

Helsinki

alk. 31 €/h

Hinnasto Helsinki

Espoo

alk. 29,80 €/h

Hinnasto Espoo

Vantaa

alk. 30 €/h

Hinnasto Vantaa

Tampere

alk. 30 €/h

Hinnasto Tampere

Hämeenlinna

alk. 35 €/h

Hinnasto Hämeenlinna

Kerava

alk. 31 €/h

Hinnasto Kerava

 

 

Turku

alk. 31 €/h

Hinnasto Turku

Oulu

alk. 31 €/h

Hinnasto Oulu

Usein kysyttyjä kysymyksiä lapsiperheiden kotipalvelusta

Lapsiperheiden kotipalvelu on kunnan palvelusetelillä tai maksusitoumuksella kustantamaa apua, jota tarjotaan, kun perheessä tarvitaan konkreettista apua arkeen esim. uupumuksen vuoksi, synnytyksen jälkeen, kun vauva valvottaa tai elämänmuutoksen jälkeen (esim. ero).

Palvelu suunnitellaan aina perheen tarpeiden mukaiseksi. Lastenhoitajamme voivat esimerkiksi viedä lapset pihalle leikkimään, tehdä kevyitä kodinhoidollisia tehtäviä tai pitää huolta vauvasta niin, että äiti saa levätä.

Ota yhteyttä kotikuntasi sosiaali- ja terveystoimeen heti kun tarve ilmenee. Kunta myöntää lapsiperheiden kotipalvelun, mutta saat itse päättää palveluntuottajan.

Soita meille numeroon 010 274 4500 (ma-pe klo 8-16) ja kerro, että käytät palveluseteliä tai maksusitoumusta. Etsimme sinun tarpeitasi vastaavan hoitajan.

Lapsiperheiden kotipalvelu on kunnan palvelusetelillä tai maksusitoumuksella kustantamaa konkreettista apua. Voit hakea lapsiperheiden kotipalvelua esim. uupumuksen vuoksi, synnytyksen jälkeen, kun vauva valvottaa tai elämänmuutoksen jälkeen (esim. ero).

 1. Ota yhteyttä kotikuntasi sosiaali- ja terveystoimeen heti kun tarve ilmenee. Kunta myöntää lapsiperheiden kotipalvelun, mutta saat itse päättää palveluntuottajan.
 2. Ota yhteyttä Hoivanetin asiakaspalveluun (010 274 4500) t ja kerro, että käytät palveluseteliä tai maksusitoumusta. Etsimme sinun tarpeitasi vastaavan hoitajan.

Huomioimme perheen tarpeet ja toiveet ja pyrimme löytämään perheelle "heidän näköisensä" hoitajan. Tavoitteena on, että sama hoitaja jatkaa perheessä koko lapsiperheiden kotipalvelu -asiakkuuden ajan.

Lapsiperheiden kotipalvelun hoitajamme ovat koulutettuja ammattilaisia esim. lähihoitajia, lastenohjaajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja.

Hoitajamme ovat täysi-ikäisiä, heillä on oma-aloitteinen asenne ja sujuva suomenkielen taito. Heillä on myös lämmin syli ja herkkyyttä kohdata lapsen ja perheen tarpeet.

Kaikilla hoitajillamme on aiempaa lastenhoitokokemusta ja haastattelemme heidän henkilökohtaisesti sekä tarkistamme referenssit ja rikosrekisteriotteen. Lisäksi perehdytämme hoitajamme työhön, tarjoamme heille ensiapukurssin ja heitä sitoo ehdoton vaitiolovelvollisuus.

Valvomme palvelumme laatua säännöllisesti asiakaspalautetta seuraamalla. Perusteellinen vastuuvakuutuksemme kattaa luonnollisesti myös lastenhoitopalvelumme.