Lapsiperheiden kotipalvelu

Lapsiperheiden kotipalvelu

Lapsiperheiden kotipalvelu – käytännön apua perheen arjen tukemiseen

Lapsiperheiden kotipalvelu on kunnan myöntämää konkreettista apua lapsiperheen arkeen, kuten lastenhoitoa ja kasvatusta tai auttamista kotitöissä. Sen avulla pyritään tunnistamaan, ehkäisemään ja helpottamaan perheiden pulmia mahdollisimman ajoissa. Voit tilata palvelua normaalisti myös korona-aikana. Tartuntariskin minimoimiseksi hoidamme vain terveiden, oireettomien perheiden lapsia ja hoitajamme työskentelevät vain tuntiessaan itsensä täysin terveiksi.

Lapsiperheiden kotipalvelu on tarkoitettu ihan kaikenlaisille perheille. Voit hakea sitä esim. uupumuksen vuoksi, synnytyksen jälkeen, kun vauva valvottaa tai eron jälkeen. Ota yhteyttä asuinkuntasi kotipalveluun heti kun koet tarvitsevasi apua.

Mistä saan palvelusetelin ja miten tilaan lapsiperheiden kotipalvelun?

 • Kysy palvelusetelistä neuvolasta tai oman asuinalueesi kotipalvelusta, joka on osa kunnan sosiaali- ja terveyspalveluja. Kunta arvioi tarpeen ja toteuttaa palvelun tai myöntää palvelusetelin, jolloin sinä päätät palveluntuottajan.
 • Palveluseteli on rahanarvoinen. Voit käyttää sitä maksuvälineenä kun tilaat lapsiperheiden kotipalvelua palveluntuottajalta. Palvelusetelin arvo vaihtelee kuntakohtaisesti. Tavallisesti asiakkaalle jää maksettavaksi muutaman euron suuruinen omavastuu.
 • Valitse palveluntuottaja. Vertaile palveluntuottajia Palse.fi -palvelussa (Helsinki) tai PSOP -verkkopalvelussa (Espoo, Vantaa ja Tampere) ja löydä sinun tarpeeseesi sopiva palveluntuottaja. Toivottavasti valitset meidät. Asiakkaamme ovat tutkitusti tyytyväisiä ammattitaitoisiin hoitajiimme ja asiakaspalveluumme.
 • Tilaa palvelu. Soita meille 010 274 4500 ja tilaa palvelu. Minimitilausaika on 3 tuntia/kerta. Pidä palvelusetelin numero saatavilla puhelun aikana. Etsimme sinun perheesi tarpeita vastaavan hoitajan. Tavoitteena on, että sama hoitaja käy luonasi koko lapsiperheiden kotipalvelu -asiakkuutesi ajan.
 • Hoivanetin ammattitaitoinen hoitaja auttaa arjessa. Hoitaja on valittu huolella sinun perhettäsi varten.

TILAA LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELU HOIVANETILTA

Arkisin klo 8-16
Puhelin: 010 274 4500
Sähköposti: hoivanet@hoivanet.fi

PALVELUALUEET

Espoo, Helsinki, Vantaa, Tampere

Kuinka minimoimme tartuntariskin ja ehkäisemme koronaviruksen leviämistä?

 • Hoidamme vain terveiden, oireettomien perheiden lapsia.
 • Lastenhoitajamme soittavat perheelle ennen työvuoroa ja varmistavat, ettei perheenjäsenillä ole vähäisiäkään hengitystieoireita eivätkä he ole altistuneet tartunnalle.
 • Lastenhoitajamme työskentelevät vain tuntiessaan itsensä täysin terveiksi.
 • Lastenhoito tapahtuu mahdollisuuksien mukaan ulkona.
 • Emme tuota sairaan lapsen hoitoa korona-aikana.

Usein kysyttyä korona-aikana

Lastenhoitajamme soittavat perheelle ennen työvuoroa ja varmistavat, että hoidettava lapsi ja perheenjäsenenet ovat täysin oireettomia eivätkä he ole altistuneet koronatartunnalle. Jos perheessä on vähäisiäkään hengitystieoireita (nuha, yskä, hengenahdistus, kuume) katsomme kaikkien osapuolten kannalta parhaaksi perua lastenhoito. Näin pystymme minimoimaan tartuntariskiä ja koronaviruksen leviämistä.

Lastenhoitajamme työskentelevät vain tuntiessaan itsensä täysin terveiksi. Ohjeistamme hoitajiamme jäämään kotiin matalalla kynnyksellä heti jos he tuntevat minkäänlaisia oireita. Lisäksi hoidamme vain terveiden, oireettomien perheiden lapsia ja lastenhoito tapahtuu mahdollisuuksien mukaan ulkona.

Emme hoida. Koronaviruksen leviämisen estämiseksi hoidamme vain täysin terveitä lapsia koronavirusepidemian aikana. Jos lapsi on sairas tai hänellä on vähäisiäkin hengitystieoireita (nuha, yskä, hengenahdistus, kuume), ei lastenhoitopalvelua tuoteta.

Eivät käytä, ellei siihen ole tarkoituksenmukaista syytä.

lapsi ja hoitaja auringossa

Hinnat alkaen palvelusetelillä

Alkaen-hinnat ovat voimassa arkipäivisin päiväsaikaan.

Palvelusetelin arvo vaihtelee kuntakohtaisesti. Sinulle jää maksettavaksi vain palvelusetelin arvon ja tuntihinnan väliin mahdollisesti jäävä erotus. Esimerkiksi: jos sinulla on Espoon kaupungin 26 euron arvoinen palveluseteli, sinulle itsellesi tulee maksettavaksi Hoivanetin lapsiperheiden kotipalvelusta vain alkaen 2,70 €/h. Minimitilausaika on 3 tuntia.

Espoo

alk. 28,70 €/h

Hinnasto Espoo

Helsinki

alk. 31 €/h

Hinnasto Helsinki

Tampere

alk. 30 €/h

Hinnasto Tampere

Vantaa

alk. 30 €/h

Hinnasto Vantaa

Usein kysyttyjä kysymyksiä lapsiperheiden kotipalvelusta

Lapsiperheiden kotipalvelu on kunnan palvelusetelillä tai maksusitoumuksella kustantamaa apua, jota tarjotaan, kun perheessä tarvitaan konkreettista apua arkeen esim. uupumuksen vuoksi, synnytyksen jälkeen, kun vauva valvottaa tai elämänmuutoksen jälkeen (esim. ero).

Palvelu suunnitellaan aina perheen tarpeiden mukaiseksi. Lastenhoitajamme voivat esimerkiksi viedä lapset pihalle leikkimään, tehdä kevyitä kodinhoidollisia tehtäviä tai pitää huolta vauvasta niin, että äiti saa levätä.

Ota yhteyttä kotikuntasi sosiaali- ja terveystoimeen heti kun tarve ilmenee. Kunta myöntää lapsiperheiden kotipalvelun, mutta saat itse päättää palveluntuottajan.

Soita meille numeroon 010 274 4500 (ma-pe klo 8-16) ja kerro, että käytät palveluseteliä tai maksusitoumusta. Etsimme sinun tarpeitasi vastaavan hoitajan.

Lapsiperheiden kotipalvelu on kunnan palvelusetelillä tai maksusitoumuksella kustantamaa konkreettista apua. Voit hakea lapsiperheiden kotipalvelua esim. uupumuksen vuoksi, synnytyksen jälkeen, kun vauva valvottaa tai elämänmuutoksen jälkeen (esim. ero).

 1. Ota yhteyttä kotikuntasi sosiaali- ja terveystoimeen heti kun tarve ilmenee. Kunta myöntää lapsiperheiden kotipalvelun, mutta saat itse päättää palveluntuottajan.
 2. Soita meille numeroon 010 274 4500 (ma-pe klo 8-16) ja kerro, että käytät palveluseteliä tai maksusitoumusta. Etsimme sinun tarpeitasi vastaavan hoitajan.

Huomioimme perheen tarpeet ja toiveet ja pyrimme löytämään perheelle "heidän näköisensä" hoitajan. Tavoitteena on, että sama hoitaja jatkaa perheessä koko lapsiperheiden kotipalvelu -asiakkuuden ajan.

Lapsiperheiden kotipalvelun hoitajamme ovat koulutettuja ammattilaisia esim. lähihoitajia, lastenohjaajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja.

Hoitajamme ovat täysi-ikäisiä, heillä on oma-aloitteinen asenne ja sujuva suomenkielen taito. Heillä on myös lämmin syli ja herkkyyttä kohdata lapsen ja perheen tarpeet.

Kaikilla hoitajillamme on aiempaa lastenhoitokokemusta ja haastattelemme heidän henkilökohtaisesti sekä tarkistamme referenssit ja rikosrekisteriotteen. Lisäksi perehdytämme hoitajamme työhön, tarjoamme heille ensiapukurssin ja heitä sitoo ehdoton vaitiolovelvollisuus.

Valvomme palvelumme laatua säännöllisesti asiakaspalautetta seuraamalla. Perusteellinen vastuuvakuutuksemme kattaa luonnollisesti myös lastenhoitopalvelumme.