Kotipalvelua palvelusetelillä

Kotipalvelua palvelusetelillä

Lapsiperheiden kotipalvelu

Käytännön apua haasteellisiin elämäntilanteisiin 

Sosiaalihuoltolakia päivitettiin vuoden 2015 alussa, jotta kunnissa tehtävä perhetyö pystyisi paremmin vastaamaan pienten lasten vanhempien tarpeisiin. Muutoksen myötä kunnat tarjoavat erityisissä elämäntilanteessa oleville perheille matalan kynnyksen tukea mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Lapsiperheiden kotipalvelu on käytännön apua, kuten lastenhoitoa, lastenkasvatusta ja kodinhoitoon liittyviä tehtäviä. Apua arkeen voi saada, jos tarvitset tukea raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen, vanhempi on uupunut, sairastunut vakavasti tai perhe on kohdannut kriisin.

Kodissa kodin tavalla 

Työntekijämme ovat luotettavia sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan ammattilaisia. Kotipalvelussa työskennellään perheen kotona ja tavoitteena on vahvistaa perheen omia voimavaroja ja tukea perhettä arjessa selviytymisessä. Työ sisältää lastenhoitoa ja konkreettista arjessa auttamista vanhempien ollessa läsnä tai poissa kotoa. Kotipalvelutyön ytimessä on arvostava vuorovaikutus ja perheiden yksilöllisten tarpeiden huomioiminen. Työntekijämme käyvät läpi kolmevaiheisen rekrytointiprosessin. Lisäksi tarkistamme hoitajien referenssit ja rikosrekisteriotteen.  Hoitajiamme sitoo vaitiolovelvollisuus perheen asioista.

Palvelualueet

Hoivanet toimii palvelusetelituottajana lapsiperheiden kotipalvelussa HelsingissäEspoossa, Kirkkonummella, Tampereella ja Vantaalla. Muiden kaupunkien osalta voit tiedustella ajantasaisen tilanteen henkilökunnaltamme.

Helsingissä, Espoossa, Tampereella ja Vantaalla on käytössä sähköinen palvelusetelijärjestelmä, josta löydät oman palvelusetelisi, voit vertailla palveluntarjoajia ja seurata palvelusetelisi käyttöä. Voit kirjautua tai käydä tutustumassa palveluun tästä.

Hae kotipalvelua palvelusetelillä

Voit hakea palvelua ottamalla yhteyden kotikuntasi lapsiperhepalveluihin, joka on osa kunnan sosiaali- ja terveyspalveluja. Kunnat tuottavat kotipalvelua osana omaa perhetyötään tai mahdollistavat sen ostamisen palvelusetelillä, jolloin voit itse valita palveluntuottajan kunnan hyväksymistä palveluntarjoajista.