Lastenhoitoapua etätyöarkeen tai kesälomapalapeliin?

Meiltä saat lastenhoitoapua työntekijöillesi myös korona-aikana. Voit tarjota työntekijöillesi lastenhoitajan kotiin tai tilata lasten lomaleirin työpaikalle lomaleiripalapelia helpottamaan. Työntekijän tarjoama lastenhoito edesauttaa työntekoa ja työntekijöidesi jaksamista. Lue lisää terveen lapsen hoitopalvelusta, sairaan lapsen hoitopalvelusta, lasten lomaleiristä työpaikalla tai ota yhteyttä.

Houkuttele ja sitouta parhaat osaajat

Parhaita osaajia houkutellaan nyt henkilöstöeduilla, joilla helpotetaan lapsiperheen arkea. Tee yrityksestäsi perheystävällinen ja kasvata kilpailukykyäsi.

Perheystävällisestä työpaikasta hyötyvät kaikki

Työhön ja perhe-elämään tarvitaan joustoa. Perheystävällisestä työpaikasta hyötyvät kaikki: työnantajat, työntekijät, heidän perheensä ja yhteiskunta.

Konkreettista apua työn ja perheen yhdistämiseen

Kun lapsi sairastuu ja työntekijä matkustaa paljon, saat meiltä konkreettista apua, jota arvostetaan. Työntekijälle se on verotonta etua, yritykselle vähemmän poissaoloa ja kasautuneita töitä.

Palvelumme yrityksille

Hoivanetin palvelut yrityksille ovat joustava, helppo ja kustannustehokas tapa löytää luotettava ja turvallinen lastenhoitaja kotiin, kun työntekijän lapsi sairastuu tai työntekijä matkustaa paljon. Työyhteisölle ja työnantajalle tämä tarkoittaa vähemmän poissaoloja, kasautuneita töitä sekä niistä aiheutuvia kustannuksia. Investointi lastenhoitoon maksaa itsensä nopeasti takaisin.

Palvelualueet: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kirkkonummi, Kauniainen, Tampere, Turku ja lähikunnat

Terveen lapsen hoitopalvelu

Tarjoa työntekijöillesi lastenhoitoapua korona-aikana. Palvelun avulla mahdollistat avainhenkilöiden täyspainoisen työskentelyn myös etätyöarjen keskellä. Samalla edesautat työntekijöiden jaksamista ja hyvinvointia. Palvelun maksaa yritys ja se on verotettava etu työntekijälle. Lue lisää palvelusta

”Me ollaan saatu työnantajana kyllä valtavasti hyvää palautetta meidän ihmisiltä, että tää on ollut ihan arjen pelastaja.”
Laura Tero, Head of People, Gofore
Katso video ja lue asiakastarina

Lasten lomaleiri työpaikalla

Hoivanet tuo lasten lomaleirin vanhempien työpaikalle ja ratkaisee alakoululaisten lasten "lomaleiripalapelin". Lomaleiri on sinulle “avaimet käteen”-palvelu – luotettava ja helppo valinta. Leirillä on monipuolista loma-ohjelmaa Hoivanetin luotettavien ja ammattitaitoisten lastenhoitajien ohjauksessa. Lue lisää palvelusta

Hoivanet sairaan lapsen hoito

Sairaan lapsen hoitopalvelu

Työntekijän lapsen sairastumisen ei täydy merkitä yritykselle arvokkaan resurssin jäämistä kotiin. Sairaan lapsen hoito on arvostettu työsuhde-etu, jolla työntekijäsi sairastava tai toipilaana oleva lapsi saa luotettavan hoitajan kotiin. Tartuntariskin minimoimiseksi lapsilta, joiden oireet sopivat koronavirukseen vaadimme ennen hoitoa negatiivisen koronatestituloksen.

Sairaan lapsen hoitopalvelu tuo säästöjä että on arvostettu työsuhde-etu perheellisille työntekijöille. Lue lisää palvelusta

Pop-up lapsiparkki

Kun yrityksenne järjestää iltatapahtumia, koulutuspäiviä tai muita tapahtumia, lapsiparkki on hyvä tapa osoittaa, että työn ja perheen yhteensovittaminen voi olla vaivatonta. Hoivanetin lapsiparkki on joustava tapa järjestää mukavaa ohjelmaa lapsille työpaikalla tai tapahtumissa.

Hinnat

Lastenhoitopalvelut yrityksille perustuvat sopimukseen Hoivanetin ja yrityksen välillä. Sopimuksen tehnyt yritys maksaa palvelusta kuukausittain työntekijöidensä tilaamien tuntien ja tilausehtojen mukaisesti. Sopimuksessa ei ole minimituntimäärää, eikä kuukausimaksua. Hintoihin lisätään alv 24%.
Katso tarkempi Hoivanet hinnasto yrityksille

32,50 €/h

TERVEEN LAPSEN HOITO

32,50 €/h ma-pe klo 06–18
37,50 €/h ma-pe klo 18-21
65,00 €/h la, su, pyhät ja klo 21–06

Yritykselle vähennyskelpoinen kulu ja työntekijälle verotettava etu.

36,60 €/h

SAIRAAN LAPSEN HOITO

36,60 €/h ma-pe klo 06–18
42,50 €/h ma-pe klo 18-21
73,20 €/h la, su, pyhät ja klo 21–06

Yritykselle vähennyskelpoinen kulu ja työntekijälle veroton henkilöstöetu.

Haluatko saada lisätietoja palveluistamme yrityksille?

Jätä yhteydenottopyyntö

 

  Tai ota yhteyttä niin kerron lisää.

   

  Minna Isotalus
  Toimitusjohtaja, yrittäjä
  Hoivanet Oy

  minna.isotalus@hoivanet.fi
  050 527 6792

  Usein kysyttyjä kysymyksiä – Työnantajan tarjoama lastenhoito

  Kyllä, mutta koronaviruksen leviämisen estämiseksi olemme jakaneet työntekijämme kahteen pooliin: sairaan lapsen hoitajat ja terveen lapsen hoitajat. Sairaan lapsen hoitotyötä tekevät hoitajamme eivät työskentele terveissä perheissä. Eivätkä terveen lapsen hoitajat mene perheeseen, jossa hoidettava lapsi tai joku perheenjäsenistä on sairaana. Terveen lapsen hoitajamme soittavat perheelle ennen työvuoroa ja varmistavat, ettei perheenjäsenillä ole vähäisiäkään hengitystieoireita eivätkä he ole altistuneet tartunnalle.

  Ei voi. Tällä hetkellä terveen lapsen hoitopalvelu on verollinen etu eli käyttämäsi lastenhoito lisätään kuukausittain palkkaasi ja siitä pidätetään veroprosenttisi mukainen ennakonpidätys.

  Kyllä. Tavoitteena on laajentaa verovapaan sairaan lapsen hoitoetu tässä poikkeustilanteessa koskemaan väliaikaisesti myös terveiden lasten hoitoa ilman hoidon kestolle määriteltyä nykyisenlaista tiukkaa aika- ja ikärajaa. Tuomme asian tärkeyttä esiin ja kannustamme keskusteluun Linkedinin ja Twitterin kautta ja olemalla mukana EK yritysten äänenä -kampanjassa. Olemme myös tehneet asiasta ehdotuksen valituille kansanedustajille. Jos asia on sinullekin tärkeä, kerro siitä kommentoimalla Minna Isotaluksen LinkedIn nostoa.

  Yritys voi tarjota lastenhoitopalvelua työntekijöillensä kahdella tapaa. 1) työnantaja maksaa lastenhoidon. 2) maksat itse lastenhoidon ja lähetät kululaskun työnantajalle.

  Jos yritys tarjoaa työntekijälle lastenhoitoa 12h/vko ma-pe klo 8-18 välisenä aikana, vaihtoehdot ovat seuraavat.

  Vaihtoehto 1: Yritys maksaa lastenhoidon

  Lasku lastenhoidosta lähetetään yritykselle, joka maksaa sen. Sinulta pidätetään veroprosenttisi mukainen ennakonpidätys.

  Esimerkki 1
  Kun tilaat lastenhoitoa 12h/kk (4x3h), lisätään palkkaasi 12x32,5€ = 390€:n etu ja siitä pidätetään vero. Esim. veroprosenttisi ollessa 25%, veron suuruus on 97,50€ ja tämä summa vähennetään nettopalkastasi.

  12h lastenhoidon kustannus sinulle on 97,50€.

  Vaihtoehto 2: Maksat itse lastenhoidon ja lähetät kululaskun työnantajalle

  Lasku lastenhoidosta lähetetään sinulle täysimääräisenä. Pystyt hyödyntämään 40% kotitalousvähennyksen, jolloin 32,50€ tuntihinnasta jää 19,50€/h. Hae verovähennystä www.vero.fi-palvelun kautta. Tämän voi tehdä myös ennakoidusti koko vuodelle, jolloin veroprosenttisi laskee.

  Teet työnantajallesi kuukausittain kululaskun Hoivanetin laskusta, josta työnantaja maksaa sinulle 60% verovähennyksen. Lisäksi palkkaasi lisätään tämän 60%:n osalta verollinen lastenhoitoetu, josta pidätetään kuukausittain veroprosenttisi mukainen ennakonpidätys.

  Esimerkki 2
  Kun tilaat lastenhoitoa 12h/kk (4x3h), maksat kuukausittain Hoivanetille 390€:n laskun, josta voit saada 156€ kotitalousvähennystä. Teet työnantajaltasi 234€:n kululaskun. Palkkaasi lisätään 234€:n verollinen lastenhoitoetu, josta pidätetään veroprosenttisi mukainen ennakonpidätys. Esim. veroprosenttisi ollessa 25%, veron suuruus on 58,50€ ja tämä summa vähennetään nettopalkastasi.

  12h lastenhoidon kustannus sinulle on 58,50€.

  Laskelma
  Hoivanetin lasku: -390€
  Kotitalousvähennys: +156€
  Yrityksen kuluhyvitys: +234€
  Ennakonpidätys -58,5€
  = 58,5€

  Usein kysyttyjä kysymyksiä – Lastenhoito korona-aikana

  Terveen lapsen hoitajamme soittavat perheelle ennen työvuoroa ja varmistavat, että hoidettava lapsi ja perheenjäsenenet ovat täysin oireettomia eivätkä he ole altistuneet koronatartunnalle. Jos perheessä on vähäisiäkään hengitystieoireita (nuha, yskä, hengenahdistus, kuume) katsomme kaikkien osapuolten kannalta parhaaksi perua lastenhoito. Näin pystymme minimoimaan tartuntariskiä ja koronaviruksen leviämistä.

  Lastenhoitajamme työskentelevät vain tuntiessaan itsensä täysin terveiksi. Ohjeistamme hoitajiamme jäämään kotiin matalalla kynnyksellä heti jos he tuntevat minkäänlaisia oireita. Lastenhoito tapahtuu mahdollisuuksien mukaan ulkona. Olemme jakaneet työntekijämme kahteen pooliin: sairaan lapsen hoitajat ja terveen lapsen hoitajat. Terveen lapsen hoitajat eivät mene perheeseen, jossa hoidettava lapsi tai joku perheenjäsenistä on sairaana. Eivätkä sairaan lapsen hoitotyötä tekevät hoitajamme työskentele terveissä perheissä. Lisäksi sairaan lapsen hoitajamme eivät mene seuraavaan perheeseen ennen kuin edellisen perheen lapsen koronatestin negatiivinen tulos on saatu.

  Kyllä, mutta koronaviruksen leviämisen estämiseksi olemme jakaneet työntekijämme kahteen pooliin: sairaan lapsen hoitajat ja terveen lapsen hoitajat. Sairaan lapsen hoitotyötä tekevät hoitajamme eivät työskentele terveissä perheissä. Eivätkä terveen lapsen hoitajat mene perheeseen, jossa hoidettava lapsi tai joku perheenjäsenistä on sairaana. Terveen lapsen hoitajamme soittavat perheelle ennen työvuoroa ja varmistavat, ettei perheenjäsenillä ole vähäisiäkään hengitystieoireita eivätkä he ole altistuneet tartunnalle.

  Ei voi. Tartuntariskin minimoimiseksi hoidamme korona-aikana vain yhden perheen lasta/lapsia kerrallaan.

  Kyllä, voit saada lastenhoidosta 40% kotitalousvähennyksen myös korona-aikana, jolloin 32,50€ tuntihinnasta jää 19,50€/h. Verovähennystä haetaan www.vero.fi-palvelun kautta. Tämän voi tehdä myös ennakoidusti koko vuodelle, jolloin veroprosentti laskee.

  Huomioithan, että jos työnantajasi tarjoaa lastenhoitoapua etätyöpäivien avuksi, se on yritykselle vähennyskelpoinen kulu ja työntekijälle verotettava etu. Lue lisää terveen lapsen hoitopalvelusta yrityksille.

  Terveen lapsen hoitajan eivät käytä, ellei siihen ole tarkoituksenmukaista syytä. Sairaan lapsen hoitajamme käyttävät FFP2-tason hengityssuojainta (sekä työvuorossa että työmatkoilla) ja noudattavat tarkennettuja hygieniaohjeita.

  Viranomaisten suositusten ja ohjeiden pohjalta olemme antaneet lastenhoitajillemme seuraavat ohjeet koronavirusepidemian ajalle.

  • Hoitajat soittavat perheisiin ennen työvuoroa ja varmistavat, että perheillä ei ole tiedossa mitään sellaista perheen terveystilanteeseen liittyvää seikkaa miksi hoitajan ei olisi turvallista tulla perheeseen töihin.
  • Samalla varmistetaan, ettei perheen aikuisilla ei ole havaittavissa flunssan oireita ja että hoidettavat lapset ovat täysin terveitä. Jos lapsella on vähäisiäkin hengitystieoireita (nuha, yskä, hengenahdistus, kuume), katsomme kaikkien osapuolten kannalta parhaaksi perua lastenhoitokeikka.
  • Olemme ohjeistaneet hoitajia myös noudattamaan työterveyslaitoksen ohjeita tartunnan ehkäisyyn ja  STM:n ohjeen mukaisesti ohjeistaneet hoitajiamme jäämään kotiin matalalla kynnyksellä, jos heillä on flunssan oireita.

  Normaalit peruutusehtomme ovat voimassa myös korona-aikana. Tilauksen voi muuttaa tai peruuttaa veloituksetta, kun varauksen alkuun on yli 24 tuntia tai kun tilaus odottaa vahvistusta. Muussa tapauksessa veloitamme peruutuskorvauksena 3h tuntiveloituksen. Peruutukset ja muutokset voi tehdä arkisin klo 8-16 puhelimitse 010 274 4500 tai sähköpostitse hoivanet@hoivanet.fi. Nämä peruutusehdot pätevät myös silloin jos peruutuksen syynä on hoidettavan lapsen tai muun perheenjäsenen sairastuminen.