Perhepäivähoitomaksu ja tuet

Päivähoitomaksu

Perhepäivähoito kuuluu yksityisen hoidon tuen piiriin. Päivähoitomaksu vaihtelee kaupunkikohtaisesti riippuen yksityisen hoidon tuen suuruudesta, hoitoryhmän kokoonpanosta ja hoidettavan lapsen iästä.

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä tai lue lisää.
Minna Isotalus | pph@hoivanet.fi | p. 050 527 6792

Päivähoitomaksu Helsinki

Mahdollinen tulosidonnainen hoitolisä voi vähentää alla olevia päivähoitomaksuja huomattavasti. Tulosidonnaisen hoitolisän suuruus Helsingissä on 0-144,85€/kk/lapsi + mahdollinen 60 €:n Helsinki-lisän korotus. Lisätietoja yksityisen hoidon tuesta löytyy Helsingin kaupungin verkkosivuilta.

570 €/kk

ALLE 3-VUOTIAS

3 lapsen ryhmä, jossa 3 alle 3-vuotiasta lasta

495 €/kk

ALLE 3-VUOTIAS

4 lapsen ryhmä, jossa 2 alle 3-vuotiasta ja 2 yli 3-vuotiasta lasta

395 €/kk

YLI 3-VUOTIAS

4 lapsen ryhmä, jossa 2 alle 3-vuotiasta ja 2 yli 3-vuotiasta lasta

Päivähoitomaksu Espoo

Mahdollinen tulosidonnainen hoitolisä voi vähentää alla olevia päivähoitomaksuja huomattavasti. Tulosidonnaisen hoitolisän suuruus Espoossa on 0-144,85€/kk/lapsi + mahdollinen 100 €:n Espoo-lisän korotus. Lisätietoja yksityisen hoidon tuesta löytyy Espoon kaupungin verkkosivuilta.

550 €/kk

ALLE 3-VUOTIAS

3 lapsen ryhmä, jossa 3 alle 3-vuotiasta lasta

475 €/kk

ALLE 3-VUOTIAS

4 lapsen ryhmä, jossa 2 alle 3-vuotiasta ja 2 yli 3-vuotiasta lasta

365 €/kk

YLI 3-VUOTIAS

4 lapsen ryhmä, jossa 2 alle 3-vuotiasta ja 2 yli 3-vuotiasta lasta

Päivähoitomaksun tuet

Kela ja kaupunki tukevat lasten yksityistä päivähoitoa yksityisen hoidon tuella. Tuki koostuu lakisääteisestä hoitorahasta sekä mahdollisesta kuntakohtaisesta ja tulosidonnaisesta hoitolisästä. Näiden suuruus on riippuvainen lapsenne varhaiskasvatusoikeudesta ja hoitosopimuksen tuntimäärästä.

Lapsellanne on oikeus kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen (hoitoraha 172,25€) silloin kun lapsen molemmat vanhemmat ovat kokoaikatyössä, opiskelevat päätoimisesti, ovat päätoimisia yrittäjiä tai työllistyvät kokoaikaisesti omassa työssään.

Lapsella on oikeus varhaiskasvatukseen 20 tuntia viikossa (hoitoraha 63,93€) silloin kun lapsen vanhemmat tai toinen heistä on koko päivän kotona. Syynä voi olla esimerkiksi toisen lapsen hoito tai työttömyys.

Lapsen päivähoito on kokopäivähoitoa (yli 20h viikossa) (Kuntakohtainen lisä esim Helsinki-lisä 300€), alle 3v lapsi.

Lapsen päivähoito on osapäivähoitoa (alle 20h viikossa) (kuntakohtainen lisä 0€)

Tuet maksetaan suoraan päivähoidon palveluntuottajalle eli Hoivanetille. Toivomme että haette yksityisen hoidon tukea koko sopimuksen kestoajaksi kerrallaan. Kelalta tulee kysely keväällä kesä-heinä- ja elokuun hoitoajoista ja päivähoitomaksuista.

Lisätietoja yksityisen hoidon tuesta löydät Kelan verkkosivulta sekä oman kaupunkisi verkkosivulta:
Helsinki | Espoo | Turku

Haluatko lisätietoja perhepäivähoidosta?

Ota yhteyttä

Mikäli yksityisen hoidon tuen suuruus perheenne kohdalla mietityttää, autamme mielellään! Ota yhteyttä tai jätä yhteystietosi, niin kerromme lisää perhepäivähoidosta ja siihen liittyvistä tuista.

Minna Isotalus | pph@hoivanet.fi | p. 050 527 6792

Yhteydenottolomake