Työntekijöiden kokemuksia Hoivanetista

"Päiväkodissa työskennelleenä tuli usein vastaan ongelma, etten päivän lopuksi osannut kuvailla lapsen päivää vanhemmille niin tarkasti kuin olisin halunnut.

Hoivanetin pienten lapsiryhmien ansiosta huomiota riittää varmasti joka lapselle ja perhepäivähoitajan on mahdollisuus todella oppia tuntemaan hoitolapset. Vaikka hoito tapahtuu kotiympäristössä, niin aikaa ei kulu ruoanlaittoon tai kodinhoitoon.

Kaikista palkitsevinta tässä työssä on lapsilta ja heidän vanhemmiltaan ansaittu luottamus.

Perinteinen perhepäivähoitajan työ ei sopisi todellakaan tämän hetkiseen elämäntilanteeseeni, mutta Hoivanetin uudistettu perhepäivähoito sopii minulle todella hyvin!

Saan työskennellä asiakasperheen kodissa, työaikani pysyy järkevänä, eikä minun tarvitse olla päävastuussa hoitokodin varustelusta tai sen turvallisuudesta, sillä nämä asiat hoidetaan kuntoon jo ennen hoidon alkua."

SANNI
Perhepäivähoitaja

"Mut saa sulamaan se kun ollaan pitkään harjoiteltu jotain taitoa lasten kanssa ja sitten se lopulta onnistuu, esim. pissa pottaan tai laittaa housut jalkaan itse. Lisäksi on paljon pieniä hetkiä kun lapsi halaa spontaanisti, hassutellaan tai lapsi tulee syliin istumaan kirjaa lukiessa. Näinä hetkinä huomaan meidän suhteen syventyneen taas uudelle tasolle."

JONNA
Perhepäivähoitaja

"Hoivanetillä saan toteuttaa laadukasta varhaiskasvatusta ja pienessä ryhmässä jää aikaa vastata lasten tarpeisiin. Voin rauhassa keskittyä nauttimaan arjen pienistä ihmeistä lasten kanssa.

Saan tukea työhöni monin eri tavoin: ideoita muilta, tukea arjen tilanteisiin tutorilta, tarvittavat välineet toiminnan toteuttamista varten ja pedagogista tukea varhaiskasvatuksen asiantuntijalta.

Saan tehdä työtä itsenäisesti, mutta silti osana työyhteisöä."

MANDA
Perhepäivähoitaja

"Parhaita hetkiä perhepäivähoitajana on kun pieni lapsi katsoo syvälle silmiin ja hymyilee luottavaisesti tai ottaa spontaanisti kädestäsi kiinni ja vie mukanaan leikkimään rakkaimmilla leluillaan. Mun sydän sulaa siitä aina. Lisäksi vanhempien kiitollisuus päivän päätteeksi on maailman parasta."

SANNA
Perhepäivähoitaja

"Erilaiset perheet erilaisten tarpeiden kanssa tekevät työstä mielenkiintoisen ja mielekkään. Lapset omassa tutussa ympäristössään ovat aidoimmillaan ja vanhemmat pääasiassa kiitollisena ottavat aina avun vastaan. Kiireettömyys antaa mahdollisuuden kohdata aidosti jokaisen perheen ja lapsen tarpeet.

Haasteellisia tilanteita myös tulee vastaan, mutta niistä on aina selvitty yhteistyössä perheen kanssa. Itselle paras palaute on kun saa luotua lapsiin ja vanhempiin luottamussuhteen. Yleensä sinua on vastassa hymyilevät kasvot ja onpahan kuulemma joka ilta muistettu hyvänyöntoivotuksissakin.

Ihana työ, jota saa tehdä ammattitaidolla ja suurella sydämellä. <3 "

"Parasta uudessa hoitoryhmässä on kun lapset ovat hetken tutustuneet ja sen jälkeen tulee itse syliin ja halailee. Tuttujen lasten kanssa se, kun he juoksevat ensimmäisenä halaamaan kun tulen tai kun saan viattoman hymyn."

SATU
Varallaolotiimi

"Perhepäivähoitajana saan tehdä töitä ihanien lasten kanssa joka päivä ja lisäksi saan itse vaikuttaa työhöni paljon esim. viikko-ohjelman suunnittelu ja askartelut.

Parasta työssä on kun lapsi tulee hoitoon aamulla kädet ojossa valmiina tulemaan syliin ja halailemaan, kiitolliset vanhemmat ja positiivinen palaute, jota saan suoraan vanhemmilta.

Lisäksi opin jatkuvasti uutta pienten lasten parissa työskentelystä, suunnitelmallisuutta, arjen organisointikykyä sekä pedagokista näkemystä lastenhoitoon."

JENNI
Perhepäivähoitaja